Smulpaj med äpplen


5-6 portioner:
3 medelstora äpplen
1/2 dl strösocker
1-2 tsk kanel
3 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
1/2 krm salt
100 g smör eller margarin

Gör så här:
Sätt på ugnen på 225°C.
Häll 1/2 dl socker och 1-2 tsk kanel i en 2-liters plastpåse och blanda genom att skaka på påsen.
Skala äpplena och klyfta dom i ca 8 bitar vardera. Lägg i påsen med kanelsocker och skaka om.
Smörj en pajform (ca 30cm i diameter).
Häll mjöl, socker och salt i en bunke och blanda.
Dela smöret i sockerbitsstora bitar och lägg i mjölet. Blanda snabbt ihop allt till en smulig deg (själv använder jag potatisstamp för att slippa kladda).
Lägg äppelklyftorna i den smorda pajformen.
Strö över smuldegen.
Grädda 20-30 min eller tills pajen fått fin färg.

Låt svalna något och servera med vaniljsås!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar